وارث غربت
موثرترين و ماندگارترين رویدادی که در طول تاریخ به وقوع پیوسته است قيام عاشورا و پيامدهاي آن می باشد . رویدادی که منشا تحولات زیربنایی در تاريخ اسلام گرديده ؛
همچنین آثار و نتايج اين قيام در طول تاریخ و زمان های مختلف به وضوح قابل مشاهده می باشد و با مرور زمان به وادی فراموشی نسپرده شده است . اهميت واقعه کربلا در اين است که حقانيت اسلام را روشن کرد و حيات و بقاي اين آئين الهي را تضمين نمود .yle="font-size: 14pt; line-height: 115%; font-family: "B Zar";" lang="AR-SA">کسی می تواند بهترین و کامل ترین آموخته ها را از عاشورا و جماسه سازان آن داشته باشد که ظرف وجودی خویش را از قبل آماده نموده باشد . ميراث خدا و ميراث انبياء علیهم السلام در زمين و در عاقبت و نهايت تاريخ ، براي کساني است که از آگاهي و علم ، و عبوديت و تقوا ، و صلاحیت ، برخوردار باشند. کسانی که به علم و بينش و عبوديت ( نه عبادت به تنهایی ) و اطاعت و جهت خالص رسيده باشند. کسانی شایستگی میراث داری عاشورا می باشند که در خود این ویژگی ها را پرورانده باشند.
وارثان حسين u در شعور و عاطفه و در تصميم و عمل متحول شده اند و با حسين پيوند خورده اند و از علم و عشق و عبوديت و خلوص ، نشان گرفته اند . در واقع ، ميراثي جز همين بصيرت و علم و عبوديت و تقوا و عبوديت نداشتند .
وارثان عاشورا اين گونه با تحول در شعور مرتبه ای از کمال و نور رسيده اند که راه ها و مقاصد مشخص شده است. امام حسين u انسان کامل و عالی مرتبه ای است که براي اصلاح امت و انسانيت ، جان خویش را در طبق اخلاص نهاده و در راه عبودیت الهی تقدیم نمود . در حقیقت يادآوري زندگی و حماسه ی آن حضرت u و يارانش سبب الگوسازي براي انسانهايي ميشود که سرگذشت او را ميشنوند .
هدف نهضت عاشورا ، اصلاح بنيادي ساختار جامعه و سوق دادن آن به سمت اصول و ارزشهاي ديني جامعه بود ؛ مردم عزادار عبرت ميگيرند که اگر يار پيشواي خويش و تابع امر ولايت نباشند ، چه بر سر جامعه و مباني ديني خواهد .
هر مکتب تربيتي براي تربيت انسانها ، اصولی را پيشنهاد مينمايد و در مکتب حسين بن علي u ، اساس تربيت انسانها «عزّتمداري» و زندگي همراه باعزّت و شرافت انساني است. انسانيکه در اين مکتب پرورش مييابد، فلسفه مرگ و زندگي را به خوبي دريافته و در هر شرايطي بر حفظ عزت پافشاري نموده و هرگز حاضر نميشود حيات با ذلّت و خواري را بر مرگ با عزّت و شرافت ترجيح دهد. او «قتيل العزّة» ناميده شد، تا درس سازش ناپذيري و روح عزّتمندي را به پيروانش منتقل سازد . حسين بن علي u با قيام و نهضتي که در تاريخ برپا نمود و با مکتبي که به عنوان مظهر عزّت و کرامت انساني آفريد ، انسانها را به عزت حقيقي رهنمون ساخت.
در حقیقت میراث داران امام حسین u آنانند که بر اين باورند هرگز به مقام والايى نخواهند رسید ، مگر اين كه لباس پرافتخار مبارزه روشنگرانه و شهادت خالصانه و عاشقانه در راه خدا را بر تن کرده و در جهت آزادى تودههاى مردم از بند خودكامگان تلاش کنند . کسانی در این جایگاه گوی سبقت را از بقیه می ربایند که در کلاس سالار شهیدان ، حضرت سید الشهدا u به تمامی گوش و چشم بوده اند ؛ و در زمان امتحان هیچ کدام از آموخته های خویش را از یاد نبرده اند . بلکه تمام و کمال در سخت ترین شرایط از عهده آن برآمده اند .
امّا در این ميان ، شاهكار شگرف عاشورا و حركت عدالتخواهانه و قهرمانانه و آگاهانه و اصلاحطلبانه آن حضرت u در برابر آفت هستى سوز استبداد و دستگاه هراسانگيز و خشونت كيش دين سالارى ساخته و پرداخته اموى ، نه تنها از شكوه بارترين شاهكارهاى او كه از بىنظيرترين و الهام بخشترين و شعور آفرينترين و موج انگيزترين رويدادهاى تاريخ جهان است و درست به همين دليل هم اين گونه انديشههاى مترقى و پويا و اصلاح طلب را به سوى خود جلب نموده و پيامدها و ره آوردهاى ماندگارى از خود به يادگار نهاده است.
منبع : مقاله وارثان عاشورا