معرفی کتاب
کتاب داستانی «دختران آفتاب» نوشته امیر حسین بانکی، محمد دانشگر و محمد رضا رضایتمند در انتشارات سروش به چاپ رسیده است.
«دختران آفتاب» اگرچه داستان است، در واقع تحقیقی روان شناختی و جامعه شناختی و فرهنگی و دینی درباره زنان است. دختران آفتاب خواسته است که زن و منزلت و شخصیت و هویت او را بشناساند؛ به خودش، به مَردَش، به جامعه اش، و به تاریخ گذشته و سرنوشت آینده اش؛ همان گونه که هست و همان گونه که باید باشد.
این اثر، روایت چند دختر است که در اردویی همسفر میشوند. نویسنده در این داستان به مسایل مختلف اجتماعی، سیاسی، دینی و مذهبی میپردازد. این رمان تلاش دارد به برخی از پرسشها در حوزه نقش اجتماعی زنان، با بیانی روان و داستانی پاسخ دهد و سعی میکند تا منزلت، شخصیت و جایگاه واقعی زن را به خودش، اطرافیانش و جامعهاش همانگونه که شایسته آن است، بشناساند. در این رمان به مسایلی مانند کنوانسیون زنان، زن در غرب، فمینسیم و جنبش زنان پرداخته شده است.
خوانندگان «دختران آفتاب» به سرمنزل تفکری می رسند که انسان را می بیند و اعتبار می بخشد؛ خواه زن باشد خواه مرد. این کتاب از معدود داستان هایی است که بیش از یک نویسنده دارد و سبب آن هم چند جنبه ای بودن محتوای آن است. این کتاب به صورت داستان گونه، سبک زندگی اسلامی را ترویج کرده و به تصویر می کشد.
حضرت آیت الله خامنه ای در تجلیل از کتاب دختران آفتاب فرمودهاند: «بنده بهترین کتابی که راجع به عفاف و حجاب خواندهام همین کتاب دختران آفتاب است»
این کتاب تاکنون به چاپ بیست و یکم رسیده است.